Prologi II

30.08.2020

Rakkaat SuhteelliSeksi -blogin lukijat! 

Kaksi ja puoli vuotta sitten alkoi kirjoittamisessani uusi vaihe. Koulutuksissa opitut teoriat,  kokemukset suhteessa elämisen iloista ja haasteista sekä psykoterapiavastaanotolla että omassa elämässä alkoivat yhdistyä valokuviin ja tiivistyä mielessäni pieniksi tarinoiksi. Ensimmäiset 68 näin syntynyttä kirjoitusta julkaistiin vuosi sitten kirjaksi Kirjoituksia SUHTEESSA olosta. Kirjoittamisen tuottama sisäinen ilo ei kuitenkaan sammunut, eikä tarve ajatusten ja pohdintojen sanoiksi pukememiseen tyrehtynyt. Tammikuussa 2019 aloitin Psykoseksuaaliterapian diplomiopinnot Tavistockissa Lontoossa. Opintojen myötä pohdintani suuntautuivat luonnollisesti psykoseksuaalisuuteen ja uudet kirjoitukset löysivät paikkansa SuhteelliSeksi -blogissa, joka jatkoi jo tutuksi tullutta sunnuntai-blogia. Nyt on tullut aika toisen blogikirjan julkaisulle. Kirjassa mukana oleva aiemmin julkaisematon kirjoitus on valmistumassa, Elämä SuhteelliSeksi - kirjoituksia psykoseksuaalisuudesta on pian taittajalla. Kirja ilmestyy syys-lokakuun aikana. Kirjassa on viisi osiota, joista neljä koostuu jo julkaistuista SuhteelliSeksi -blogin kirjoituksista. Edellisen kirjan tapaan blogikirjoitukset on jäsennelty teemallisiksi kokonaisuuksiksi. 

  • Ensimmäinen osa Riemua ja Rakkautta. on aiemmin julkaisematon teksti. Se on kunnianosoitus Theodoor Van de Veldelle, joka kirjoitti monista psykoseksuaalisuuden ydin- teemoista lähes sata vuotta sitten - paljon ennen seksuaaliterapian syntyä. Kirjoituksessa nostan esiin Van de Velden kirjallisesta tuotannosta sekä edelleen tänä päivänä tuoreita teemoja että nostalgisia ja nykyihmistä huvittaviakin ajatuksia edellisten sukupolvien parisuhteiden ja seksuaalisuuden maailmasta. 
  • Toinen osa Psykoseksuaalisuus sisältää 17 kirjoitusta mielen ja ruumiin seksuaalisuudesta ja niiden yhteen kietoutumisesta. 
  • Kolmas osa Suhteen seksuaalisuus koostuu kolmestatoista näkökulmasta ihmisten väliseen seksuaalisuuteen. 
  • Neljäs osa Seksuaaliset ongelmat käsittelee tavallisimpia seksuaalisuuteen liittyviä ongelmia, toiminnallisia häiriöitä ja haasteita.
  • Viides osa Psykoseksuaaliterapia avaa seksuaalisten ongelmien hoidon esteitä, haasteita ja mahdollisuuksia psykoseksuaaliterapiassa, jossa yhdistyvät psykoanalyyttinen ymmärrys parisuhteen dynamiikasta, seksuaalilääketieteestä ja konkreettisista seksuaalisuutta vahvistavista interventioista osana parin hoitoa.    

 KIITOS teille kaikille, jotka olette lukeneet kirjoituksiani ja kommentoineet niitä.  Osa teistä on kertonut lukevansa niitä yhdessä oman rakkaansa kanssa. Kirjoitukset ovat myös rohkaissut joitakin lähtemään paripsykoterapiaan. Ne ovat kauneimpia mahdollisia palautteita kirjoittajalle ja ovat antaneet kirjoittamiselle mielen ja kirjoittamista syvemmän merkityksen. Lämmin kiitos kirjan kuvitukseen mukaan valikoiduista valokuvista miehelleni Jouni Aavaluomalle, tyttärelleni Aino Aavaluomalle sekä ystävilleni Kirsti Arkelle, Jukka Isomäelle, Pekka Kylliäiselle, Jaana Majahalmelle, Timoi Munnelle, Jari Suvannolle, Jari Tiaiselle ja Katariina Ylä-Rautio-Vaittiselle! Teidän jokaisen ottama valokuva puhutteli minua, antoi idean aiheeseen ja toi jotakin yllättävää kirjoituksen sisältöön.

Blogini jäävät loppuvuodeksi tauolle.  PariTila - Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito -kirja odottaa valmiiksi kirjoittamista. Samalla kuitenkin jo olemassa olevat ideat blogin tulevaisuudesta kypsyvät. Vuoden vaihteessa avautuu uusi blogi, jonka pariin toivon teidän palaavan. Tähän mennessä julkaistut 121 blogikirjoitusta säilyvät luettavissa näillä kotisivuilla vanhoilla tutuilla paikoillaan. Mikäli haluat saada kirjoitukset itsellesi käsin kosketeltavina kirjoina, voit tilata ne sähköpostitse posti(at)suhteessa.fi. Kirjoituksia SUHTEESSA olosta 30€, Elämä SuhteelliSeksi 35€. Tilatessasi molemmat kirjat saat ne yhteishintaan 55€, Hinnat sisältävät arvonlisäveron ja toimituskulut.

Kaunista alkavaa syksyä, rakkautta, lempeyttä ja hyviä hetkiä Sinulle ja läheisillesi!


Sanna Aavaluoma