.

Elämä SuhteelliSeksi- kirjoituksia psykoseksuaalisuudesta

ISBN 978-952-68832-3-6

Seksuaalisuus on erottamaton osa ihmisyyden syvintä olemusta. Ihmisen seksuaalisuudessa ja sen ongelmissa yhdistyvät ruumiillisuus, psyykkinen kasvu ja kehitys, sisäistetyt suhteet, tiedostamaton mielikuva- ja merkitysmaailma sekä elämänaikaiset kokemukset ihmissuhteissa. 

Yksilön seksuaalinen hyvinvointi edellyttää itsekokemusta, joka on riittävässä sopusoinnussa oman sukupuoli- ja seksuaali-identiteetin kanssa. Parisuhteessa seksuaalisen hyvinvoinnin saavuttaminen edellyttää puolisoiden yksilöllisten seksuaalisten maailmojen riittävää jakamista, vuorovaikutukseen laajentumista ja yhteen liittymistä  parin kehitystä SuhteelliSeksi.

Parin psykoseksuaaliterapiassa yhdistyvät parisuhteen ja sen ongelmien psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito, seksuaalilääketiede, puolisoiden ja parisuhteen suhde- ja seksuaalihistoria sekä harjoitukset ja tehtävät, jotka auttavat paria luomaan uudenlaista suhdetta itseensä, toisiinsa ja seksuaalisuuteensa. 

Tällä kotisivulla julkaistut SuhteelliSeksi -blogit on koottu ja jäsennelty tähän kirjaan neljäksi teemakokonaisuudeksi: 

  • Psykoseksuaalisuus, 
  • Seksuaalisuus suhteessa 
  • Seksuaaliset ongelmat 
  • Psykoseksuaaliterapia  

Kirjan aloittaa aiemmin julkaisematon kirjoitus Rakkautta ja riemua, joka on kunnianosoitus Theodoor Hendrik van de Veldelle (1873-1937)