Pieniä tarinoita... 

Kirjoituksia SUHTEESSA olosta

Sunnuntaisin ilmestyneet Kirjoituksia SUHTEESSA olosta -blogin tekstit on koottu kirjaksi! Arjen tilanteissa otetut valokuvat yhdistyvät psykoanalyyttiseen pohdintaan läheisissä suhteissa olemisen ja elämisen iloista, suruista ja haasteista. Kirjassa on yhteensä 68 itsenäistä tarinaa.  

Suhteessa Oy 2019 ISBN:978-952-68832-2-9

Kirjan hinta on 30€ kpl, kaksi kirjaa 55€. sisältäen alv ja toimituskulut.

Ihmisen elinikäinen psyykkinen kasvu ja kehitys tapahtuu suhteessa toiseen ihmiseen. Toinen ihminen on ihmisen olemassaolon ehto syntymästä kuolemaan. Läheisissä ihmissuhteissa tulemme rakastetuksi, lohdutetuksi, nähdyksi ja kuulluksi, mutta myös satutetuksi, loukatuksi ja hylätyksi. Vaikka emme voi muuttaa menneisyyttämme, voimme muuttaa ymmärrystämme sen moniulotteisista tapahtumista ja antaa niille uusia merkityksiä. Oman elämäntarinan mielessä eheäksi kokonaisuudeksi rakentuminen on meille jokaiselle elinikäinen ja haastava tehtävä. Se merkitsee eletyn elämän hyväksymistä omaksi elämäksi, joka on sisältänyt iloa, onnea, rakkautta ja kiitollisuutta, mutta myös surua, häpeää, epäonnistumisia ja katumusta. Se edellyttää kaiken sävyisten tunnelmien itsessään tunnistamista ja hyväksymistä sekä myötätuntoa itseä ja muita kohtaan. Oman elämän ymmärtäminen ja hyväksyminen mahdollistuu, kun lempeys ja kipu saavat olla kokemusmaailmassa rinnakkain - kummankaan peittämättä toisiaan kokonaan. Silloin elämään syntyy mustan ja valkean lisäksi värien kirjo sävyineen.

Sunnuntaisen Kirjoituksia SUHTEESSA olosta blogin kirjoitukset on jäsennelty neljäksi teemakokonaisuudeksi. 

  • Ensimmäinen osa OLO SUHTEESSA sisältää 12 kirjoitusta erilaisista suhteissa elämisen ja olemisen kysymyksistä ja niihin vaikuttavista olosuhteista.
  • Toinen osa TUNNE SUHTEESSA koostuu 15 tunteiden tunnistamiseen, hyväksymiseen ja ilmaisemiseen liittyvästä haasteesta.
  • Kolmas osa PARI SUHTEESSA sisältää 18 kirjoitusta parisuhteesta ja rakkaudesta.
  • Neljäs osa VUOSI SUHTEESSA seuraa vuoden kiertoa 23 vuodenaikoihin sekä juhla- ja teemapäiviin liittyvällä kirjoituksella.