Muistisairaus vaikuttaa perheen vuorovaikutussuhteisiin

Perheterapeutin vastaanotto

Perheterapiassa jokaisen perheenjäsenen tunteet, ajatukset ja kysymykset ovat yhtä tärkeitä ja arvokkaita. Perheterapeutin tehtävä on olla jokaisen perheenjäsenen puolella olematta ketään vastaan. 

Lataa esite alla olevasta painikkeesta:

Sanna Aavaluoma on tehnyt yhteistyötä Helsingin Alzheimer-yhdistyksen kanssa vuodesta 2000. Ray:n rahoittamissa hankkeissa Sanna oli kehittämässä ryhmä- pari- ja perheterapian työmuotoja muistiperheille. Tämän kehittämistyön tuloksena Helsingin kaupunki on vuodesta 2010 rahoittanut perheterapiakäyntejä muistisairauden tuomien haasteiden kanssa eläville perheille. 

Perheterapia voi toteutua eri kokoonpanoissa tapahtuvissa keskusteluissa. Kuka tahansa perheen jäsenistä voi ottaa perheterapeuttiin yhteyttä ja sopia tapaamisajan, johon kutsuu muita perheenjäseniä mukaan. 

Helsingin kaupungin tuella perheille maksuttomat käynnit sovitaan rytmiltään perheen tarvetta vastaavaksi. Ensimmäinen tapaaminen on 90min kestoinen. Sen jälkeen perhe voi käyttää neljä 90min kestoista tai viisi 60 minuutin kestoista keskusteluaikaa. 

Keskusteluja voi tarvittaessa jatkaa omakustanteisesti, jolloin 60min hinta on 100€ ja 90min hinta on 150€.