Muistisairaus vaikuttaa perheen vuorovaikutussuhteisiin

Perheterapeutin vastaanotto

Perheterapiassa jokaisen perheenjäsenen tunteet, ajatukset ja kysymykset ovat yhtä tärkeitä ja arvokkaita. Perheterapeutin tehtävä on olla jokaisen perheenjäsenen puolella olematta ketään vastaan. 

Lataa esite alla olevasta painikkeesta:

Perheterapeutin palsta

Syyskuusta 2021 alkaen Helsingin Muistiyhdistyksen Synapsi-lehdessä alkaa Perheterapeutin palsta, jossa Sanna vastaa hänelle lähetettyihin kysymyksiin muistisairauden perhesuhteissa herättämistä haasteista. Kysymyksiä Sannalle voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen toimisto(a)alzhki.fi tai nimettömänä kirjeitse osoitteeseen

Suhteessa Oy / MuisTila, Koskelantie 19 A 4. 00610 Helsinki


LUE JULKAISTUT PERHETERAPEUTIN PALSTAT: Sanna Aavaluoma on tehnyt yhteistyötä Helsingin Muistiyhdistyksen (entinen Helsingin Alzheimer-yhdistys) kanssa vuodesta 2000. 

Ray:n rahoittamissa hankkeissa Sanna oli kehittämässä ryhmä- pari- ja perheterapian työmuotoja muistiperheille. Tämän kehittämistyön tuloksena Helsingin kaupunki on vuodesta 2010 rahoittanut perheterapiakäyntejä muistisairauden tuomien haasteiden kanssa eläville perheille osana Helsingin Muistiyhdistyksen toimintaa.

Perheterapia voi toteutua eri kokoonpanoissa tapahtuvissa keskusteluissa. Kuka tahansa perheen jäsenistä voi ottaa perheterapeuttiin yhteyttä ja sopia tapaamisajan, johon kutsuu muita perheenjäseniä mukaan. 

Helsingin kaupungin tuella perheille maksuttomat käynnit sovitaan rytmiltään perheen tarvetta vastaavaksi. Tapaamiset ovat kestoltaan 90min ja niitä on viisi. 

Keskusteluja voi tarvittaessa jatkaa omakustanteisesti, jolloin 60min hinta on 100€ ja 90min hinta on 150€.