SUHTEESSA ELÄVÄT KUVAT

SUHTEESSA ELÄVÄT KUVAT

"Elokuva merkitsee katsojalle sekä peiliä että ikkunaa. Peilistä näkyy katsojan oma kuva. Se, mitä katsoja kokee tai mistä hän liikuttuu, on hän itse, hänen omat tunteensa. Elokuvissa koettu jännitys, kauhu, rakkaus, rivous, syyllisyys tai suru eivät tule elokuvasta, sen elottomista ruuduista, vaan katsojan omasta tajunnasta, tunnehistoriasta, kokemuksista ja sisäisestä maailmasta. Elokuvan ikkuna näyttää meille kuvaa maailmasta ja ihmisyydestä. Elokuvan avulla pääsemme lähemmäs ja syvemmälle muiden ihmisten elämää, arkea tai juhlaa. Sitäkin puolta, joka meiltä yleensä peitetään." (Pekka Lehto elokuvaterapiasta Yle:n haastattelussa.)

Elokuvan tarina ja hahmot mahdollistavat samaistumista tai uuteen havahtumista ja haastetuksi tuloa. Teatterisali on täynnä tunteita, joiden yhdessä kokeminen, jakaminen ja niistä keskustelu voimistavat kokemuksen merkitystä. 

Syyskuisin Helsingissä toteutuva seminaari paneutuu pari- ja perhesuhteiden maailmaan elokuvien ja  psykoanalyyttisen teorian avulla. Kaksipäiväinen seminaari tarjoaa mahdollisuuden yhteisiin elokuvakokemuksiin sekä niiden kautta avautuviin pari-ja perhesuhteiden dynamiikan ja teemojen tutkimiseen. Suomalaiset psykoanalyyttiset paripsykoterapeutit ja perhepsykoterapeutit tuovat luennoissaan elokuvien teemat tämän päivän pari- ja perhesuhteiden ja niiden hoidon todellisuuteen. 

Perjantaina elokuvien ja luentojen jälkeen osallistujilla on mahdollisuus esitellä omien työ- ja koulutusyhteisöjensä toimintaa, tulevia koulutuksia ja myydä julkaisuja. Iltamissa nautitaan yhdessäolosta, hyvästä ruuasta ja musiikista. Vapaamuotoista yhdessäoloa ja tanssia tahdittaa Kevyesti keskellä päivää- yhtye. Iltamat päättyvät klo 22.00. Lauantaina elokuvien ja luentojen jälkeen seminaarin päättää paneelikeskustelu.

Tapahtumapaikkana on Kulttuuritehdas Korjaamo Helsingin Töölössä.

TULEVAT SEMINAARIT: 

PIENIÄ - SUURIA - SUHTEELLISIA PÄÄTÖKSIÄ 6-7.9.2024

Osallistumismaksut:

  • Seminaarin hinta 335€ (sis. alv.) 
  • Kahden osallistujan yhteisilmoittautumiset kaverihintaan 310€ / osallistuja.  Laskutetaan paikan vahvistusviestin yhteydessä. 
  • Yhden päivän osallistuminen 200€  
  • Seminaarimaksu sisältää seminaariohjelmaan kuuluvat elokuvat, luennot, seminaarilehden, iltapäiväkahvit molempina päivinä perjantain iltamissa tervetuliaismaljan, buffet-illallisen ja orkesterin. Tiedustele ilmoittautumisen yhteydessä maksutonta esittelypöytää. 

Pääsyliput myydään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitovat ilmoittautumiset sähköpostitse elavatkuvat(at)suhteessa.fi. Ilmoittautuessasi kirjoita viestiin osallistujan / osallistujien nimet, sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot sekä tarkat laskutustiedot. Ilmoittautuneille lähetetään lasku annettuun laskutusosoitteeseen. 

Peruutukset 31.3.2023 asti ilman kustannuksia. 1.4-31.5.2023 tehdyistä peruutuksista peritään 50% seminaarimaksusta. 1.6.2023 alkaen ilmoittautuminen sitoo maksuun kokonaisuudessaan. Osallistumisesteen sattuessa osallistujaa voi vaihtaa. 

Pidätämme oikeuden mahdollisiin ohjelmamuutoksiin. 


          Seuraa FB sivustolla Suhteessa Elävät Kuvat  tapahtuman uutisia 

        

          TOTEUTUNEET SEMINAARIT:

2023 YHTEYS ITSEEN, TOISEEN, SUHTEESEEN

2022 HALUTTU, HÄVETTY, HAAVOITTYÙVA SEKSUAALISUUS

2019 SUOJAAVAT JA SATUTTAVAT SALAISUUDET 

2018 PARISUHDE SUOMALAISESSA ELOKUVASSA