Parisuhteen sukat

05.08.2018

Parisuhteessa puolisot kokevat monenlaisia tunnetiloja suhteessa toisiinsa. Tarkastelen tässä kirjoituksessa näitä olotiloja erillisyyden kokemuksen ja sen myötä kehittyvien lähellä olon ja erillään olon näkökulmista. Sijoitan nämä tunnetilat parisuhteen sukkalaatikkoon. 

PALJASJALKAINEN on parisuhteessa omana itsenään ja valmiina tuntemaan monenlaista. Paljain jaloin kulkiessa voi tuntea nurmen pehmeyden, havunneulaset, hiekan ja kivet askeltensa alla. Paljasjaloin voi piirtää varpailla hiekkaan ja kahlata vedessä. Paljaat jalat tarvitsevat hyvää huolenpitoa, etteivät kantapäät kovetu ja halkeile. Niiden hierominen ja rasvaaminen tuntuu hyvältä. 

VALKOSUKKAINEN

HARMAASUKKAINEN voi kulkea huoletta sukkasillaan, sillä pölyt eivät hänen sukissaan heti näy. 

KIRJAVASUKKAINEN ei jää huomiotta. Hänen sukissaan olevat raidat, kuviot tai kuvaviestit voivat kertoa rohkeudesta, iloisuudesta, huumorintajusta tai leikkisyydestä.  

MUSTASUKKAINEN pelkää suunnattomasti rakkaansa menettämistä, hylätyksi tulemista ja yksin jäämistä. Sen sijaan, että hän voisi kertoa puolisolleen näistä kivuliaista tunteista, uhkakuvat hänen mielessään kasvavat ja hän alkaa nähdä merkkejä siitä, että ne ovatkin totta. 

VILLASUKKAISEN jalat pysyvät lämpiminä ja askel on pehmeä. Unitutkimusten mukaan villasukat jalassa on myös hyvä nukkua. Unisukat tehostavat raajojen verenkiertoa, laskevat ruumiin lämpötilaa ja parantavat unen laatua. Taitavat voivat tehdä itselleen ja rakkaalleen yhteensopivat villasukat. Liian kuumassa pestynä villasukat huovuttuvat ja kutistuvat.  Villasukkiin liittyvä lämpö ja turvallisuus voi toisten mielestä tuntua tylsältä. Olenkin joskus kuullut parin valittavan liian rutinoitunutta seksielämäänsä villasukkaseksiksi.  

SUKKA voi jollekulle olla pelkkä välttämätön sukka. Häntä ei häiritse se, jos sukassa on varpaanmentävä kantapään kokoinen reikä. Jos hänellä on kiire, hän voi myös ottaa kaapistaan ensimmäiset käteen sattuvat sukat. Ne eivät ole välttämättä samanlaiset. 

Nämä kaikki suhteessa olon kokemukset kuuluvat meille kaikille. Kuten puettavat sukatkin muuttuvat tunkkaisiksi, ellei niitä vaihdeta ja pestä, on tärkeää