Asikkala suomalaisessa elokuvassa


40,00 €
Hinta sis. ALV

Aleksi Tilli: Asikkala suomalaisessa elokuvassa ISBN 978-952-68832-5-0, Kovakantinen, 124s.

Oletko koskaan pohtinut, missä kaikkialla elokuvia on historiansa aikana kuvattu? Voisiko jonkun rakastetun tai itsellesi tärkeän elokuvan tunnettu kohtauspaikka olla lähempänä, kuin ehkä arvaatkaan? Kuvauspaikat ovat olleet elokuvien ja TV-sarjojen ystäville ja faneille kuin pyhiinvaelluspaikkoja vuosikymmenten ajan ympäri maailmaa. Joistain paikoista on tätä kautta tullut jopa lomakohde tai ainakin lomakohteen vetonaula.

Elokuvien tarinoiden ympäristöiksi valikoituu usein urbaani kaupunki. Asikkala suomalaisessa elokuvassa -teos vie puolestaan lukijansa maaseudulle, pieneen kauniiseen suomalaiseen kuntaan Asikkalaan, Päijät-Hämeeseen. Moni tietää Vääksyn kanavan, Pulkkilanharjun sekä Vesijärven ja Päijänteen. Asikkala on toiminut elokuvien maalaismiljöiden näyttämönä varsinkin vanhan suomalaisen elokuvan kultakauden vuosikymmeninä. Tämä teos kertoo näiden elokuvien ja Asikkalan yhteisestä historiasta 1930-luvulta lähtien aina uudelle modernille vuosituhannelle asti. Teos tuo ilmi elokuvien kuvauspaikkojen nykyisen sijainnin, kertoo trivioista sekä elokuvien tekoon liittyvistä prosesseista.

Aleksi Tillin esikoisteos Asikkala suomalaisessa elokuvassa vie lukijansa kuvitetulle historian aikamatkalle elokuvakameran näkemänä niin tunnettujen, kuin vähemmän tunnettujen elokuvienkin siivittämänä. Kirjassa käsiteltävien elokuvien ohjaajakirjo vaihtelee Valentin Vaalasta Matti Kassilaan ja Spede Pasasesta Mika Kaurismäkeen. Kirja havainnollistaa menneiden vanhojen elokuvien sekä nykyisten tuttujen Asikkalan maisemien yhteyttä. Teos uppoutuu analyyttisesti myös itse elokuviin, niiden sisältöön, laatukysymyksiin, taustoihin ja historiallisiin asemiin.

ENNAKKOTILAA NYT! TOIMITUKSET ALKAEN VIIKOLLA 22

Hinta sisältää alv:n ja toimituskulut