Muistisairaan LÄHEISEN kirja

12,00 €
Hinta sis. ALV

Sanna Aavaluoma ja Tarja Tammelin: Muistisairaan LÄHEISEN KIRJA
ISBN 978-952-68832-0-5 Suhteessa Oy 2017 Nidottu, 67s

Perheenjäsenen sairastuminen ravistelee koko perhesysteemiä ja ajan myötä vaatii muuttamaan arjen totuttuja kuvioita. Samalla tämä uusi tilanne antaa mahdollisuuden elämänarvojen uudelleen järjestämiseen, rakkauden, huolehtimisen ja yhdessä selviämisen tunteen vahvistumiseen. Vaikka rakkaus ja välittäminen ovat aina arvokkaita asioita, sairaus tuottaa hyväänkin elämään ja suhteisiin epävarmuutta ja turvattomuutta.

Tämä kirja on tarkoitettu Sinulle, muistisairaan läheinen. Tässä uudessa elämäntilanteessa kirjoittajat haluavat rohkaista sinua huolehtimaan itsestäsi. Toivomme, että tämä kirja käynnistää ja mahdollistaa elämässäsi jotakin uutta hyvinvointia tuottavaa. Omaishoitajana tai läheisesi tukijana omat ajatuksesi, tunteesi ja tarpeesi ovat ehkä jääneet taka-alalle. Kirjan avulla voit toivottavasti pysähtyä kuulostelemaan sitä, miten itse voit elämässäsi. Oma hyvinvointisi on tärkeää sekä itsesi, että läheisesi vuoksi.

Muistisairaan LÄHEISEN kirja on syntynyt kokemuksista Helsingin Alzheimer-yhdistyksen Ray-projekteissa, joissa kirjoittajat ohjasivat psykodraamaryhmiä muistisairaiden ihmisten puolisoille ja aikuisille lapsille vuosina 2004-2007. Internaattina toteutetuissa ryhmissä jokainen ryhmäpäivä käynnistyi hiljentymällä omien ajatusten ja tunteiden kanssa paperin ja värien äärelle. Kiitämme kaikkia näin syntyneiden, yksilöllisistä ryhmäprosessista kertovien kuvien luovuttamisesta tämän kirjan kuvitukseksi.

Muistisairaan LÄHEISEN kirja auttaa lukijaa tunnistamaan omia ajatuksiaan, arvojaan, tunteitaan ja tarpeitaan sekä säilyttämään sisäinen yhteys niihin riippumatta siitä, minkälainen konkreettinen elämäntilanne ja konkreettiset mahdollisuudet niiden toteuttamiseen ovat.