Suhteessa Elävät Kuvat 6-7.9.2024

Kaksipäiväinen seminaari teemana Pieniä, suuria, suhteellisia PÄÄTÖKSIÄ Helsingissä, Kulttuuritehdas Korjaamolla. Hinta sisältää seminaariohjelman ja iltamat buffet-illallisella. 

335,00 €
Hinta sis. ALV

SUHTEESSA ELÄVÄT KUVAT 6.-7.9.2024 pieniä – suuria – suhteellisia PÄÄTÖKSIÄ

Suhteessa Elävät Kuvat -seminaari paneutuu pari- ja perhesuhteiden maailmaan elokuvien ja psykoanalyyttisen teorian avulla. Kaksipäiväinen seminaari tarjoaa mahdollisuuden yhteisiin elokuvakokemuksiin sekä niiden kautta avautuviin pari- ja perhesuhteiden dynamiikan ja teemojen tutkimiseen. Suomalaiset psykoanalyyttiset paripsykoterapeutit tuovat luennoissaan elokuvien teemat tämän päivän pari- ja perhesuhteiden ja niiden hoidon todellisuuteen. Ohjelman tauoilla osallistujilla on mahdollisuus esitellä omien työ- ja koulutusyhteisöjensä toimintaa, tulevia koulutuksia ja myydä julkaisujaan. Iltamissa nautitaan yhdessäolosta, hyvästä ruuasta ja musiikista. Vapaamuotoista yhdessäoloa ja tanssia tahdittaa Kevyesti keskellä päivää- yhtye. Iltamat päättyvät klo 22.00. Lauantain elokuvien ja luentojen jälkeen seminaarin päättää pienryhmä- ja yhteiskeskustelu.

Viidennessä Suhteessa Elävät Kuvat seminaarissa tutkitaan päätöksiä ja päättymisiä. Mistä asioista on oikeus tehdä päätös toisen puolesta? Voiko hyväntahtoisella päätöksellä olla tuhoisat seuraukset? Miten syntyy rohkeus tehdä päätös, jolla irrottautua jostakin itselle vahingollisesta? Mitä seurauksia ihmisen oikeudesta tehdä itseään koskevia päätöksiä on hänen läheisilleen – ja mitkä päätökset koskevat vain ihmistä itseään? Mitä edellyttää päätöksenteko, jonka tietää tuottavan itselle tuskaa? Onko ihmisen parempi tietää totuus vai sulkea silmänsä ja yrittää unohtaa?

Seminaarin elokuvat:

 • Good bye Lenin (Wolfgang Becker 2003) 

 • Hope Gap (William Nicholson 2019)

 • Häät ennen hautajaisia (Kari Ketonen 2022)

Rinnakkaiset äidit (Pedro Almodovar 2021)

Elokuvista luennoivat

 • Hannu Säävälä

  Psykiatri, psykoanalyytikko, perhepsykoterapeutti

 • Jaana Lähteensuo

  , Psykoanalyyttinen yksilö- ja paripsykoterapeutti

 • Sanna Aavaluoma

  , Perhepsykoterapeutti, psykoanalyyttinen paripsykoterapeutti, psykoseksuaaliterapeutti ja Kari Ketonen, Näyttelijä , elokuvaohjaaja, psykoterapeutti

 • Riitta Lindqvist

  Perheterapeutti, psykoanalyyttinen yksilö- ja paripsykoterapeutti

Seminaarihinta 335 €. Kahden henkilön yhteisilmoittautumisessa hinta 315 € / osallistuja koko seminaarista. Yhden henkilön osallistuminen yhdeltä päivältä 200 €
Seminaarimaksu sisältää ohjelmaan kuuluvat elokuvanäytökset, luennot, seminaarilehden, kahvitarjoilut, perjantain iltamissa tervetuliaismaljan, buffet-illallisen ja elävää musiikkia.

Pääsyliput myydään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittautumiset sähköpostitse elavatkuvat@suhteessa.fi
Ilmoittautuessasi kirjoita viestiin osallistujan / osallistujien nimet, sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot sekä tarkat laskutustiedot. Lasku lähetetään annettuun laskutusosoitteeseen. Peruutukset 31.3. asti ilman kustannuksia. 1.4.–31.5. tehdyistä peruutuksista peritään 50 % seminaarimaksusta. 1.6. alkaen ilmoittautuminen sitoo täyteen maksuun. Osallistumisesteen ilmaantuessa osallistujaa voi vaihtaa. Pidätämme oikeuden mahdollisiin ohjelmamuutoksiin.